Ο Όμιλος EPSILON NET επιλέχθηκε ως Πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΕΥΔΑΠ

Επέκταση της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας των δύο εταιριών

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού, εμπιστεύτηκε για ακόμη μία φορά τον Όμιλο EPSILON NET, για την ολοκληρωμένη μετάβασή της στον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Η εταιρία επέλεξε το Epsilon Digital, την αυτοματοποιημένη, τεχνολογικά καινοτόμα και ασφαλή SaaS υπηρεσία πιστοποιημένου Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, εξασφαλίζοντας απευθείας σύνδεση με την ΑΑΔΕ και βέλτιστη διαχείριση της επικοινωνίας με την πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

 

Το Epsilon Digital αποτελεί ένα από τα πρώτα λογισμικά που έλαβαν τη σχετική αδειοδότηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ως λογισμικό Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Η λύση επιτυγχάνει την αυθεντικοποίηση, την αποδοχή και την αρχειοθέτηση τιμολογίων/παραστατικών με αυτοματοποιημένες διαδικασίες διαβίβασης παραστατικών πωλήσεων στην ΑΑΔΕ και στους τελικούς λήπτες, προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία χρήστη, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον. Το Epsilon Digital καλύπτει όλες τις επιχειρήσεις και κλάδους της αγοράς, με ασφάλεια και εγκυρότητα, καθώς διαθέτει πιστοποιήσεις ISO. Παράλληλα, συνδέεται με όλες τις εφαρμογές του Ομίλου EPSILOΝ NET, καθώς και με εφαρμογές τρίτων.

Με την ολοκλήρωση και την παραλαβή της λύσης, η ΕΥΔΑΠ μπορεί πλέον να:

  1. απλοποιήσει την καθημερινότητα των χρηστών της και των τελικών πελατών αξιοποιώντας καινοτόμες cloud τεχνολογίες
  2. εκδίδει και να διαβιβάζει καθώς και να διαχειρίζεται εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια και πιστοποιημένα τον τεράστιο όγκο των παραστατικών της
  3. λαμβάνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από οπουδήποτε
  4. ελαχιστοποιεί το συνολικό TCO, αφού δεν απαιτεί επενδύσεις σε εξοπλισμό ή υποδομές, διασφαλίζοντας παράλληλα, έγκαιρη και έγκυρη προσαρμογή σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό περιβάλλον
  5. μειώσει τον συνολικό χρόνο διαχείρισης και ελέγχου των εκδιδόμενων λογαριασμών

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω πιστοποιημένου Παρόχου βελτιώνει την αξιοπιστία των συναλλαγών, καθώς μπορεί οποιοσδήποτε να ελέγξει σε ιστοσελίδα Παρόχου την αυθεντικότητα ενός τιμολογίου, με χρήση του QR code, που φέρουν υποχρεωτικά τα ψηφιακά τιμολόγια.

Ο Ανδρέας Γρίμπελας, General Manager της Epsilon SingularLogic και Chief Technology Officer (CTO) του Ομίλου EPSILON NET, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η ΕΥΔΑΠ, η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού, μας εμπιστεύτηκε ακόμη μία φορά.  Η συνεργασία μας με την ΕΥΔΑΠ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εναρμόνισή της με τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση των συνεχόμενων προσπαθειών μας. Στόχος μας πάντοτε παραμένει η γρήγορη και ασφαλής έκδοση ιδιαίτερα μεγάλου και διαρκώς αυξανόμενου όγκου ηλεκτρονικών παραστατικών, καθώς και η σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους».  

Η συνεργασία των δύο εταιριών έχει ξεκινήσει ήδη από το 2021, στο πλαίσιο εναρμόνισης με την ΑΑΔΕ, μέσω της SaaS λύσης, myDATA Hub του Ομίλου.