To PYLON στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας-Ολυμπίας (ΕΑΣ) ιδρύθηκε το 1924 και διαγράφοντας ανοδική πορεία, αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες Συνεταιριστικές Οργανώσεις στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη της εκτείνεται στο 60% του Νομού Ηλείας και αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη. Έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας του τόπου, εφαρμόζει στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Συνεταιριστική Ιδέα, η οποία εκφράζεται μέσα από την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων.

Την μηχανογράφηση της ΕΑΣ, ανέλαβε η Ergologic (Platinum Partner), προχωρώντας στην εγκατάσταση των εφαρμογών PYLON Commercial & Retail. Οι δύο εφαρμογές ενοποίησαν τις 3 γραμμές παραγωγής (ελαιόλαδου, αραβόσιτου, κρασιού), στις οποίες υποστηρίζεται η εκκαθάριση παραλαβής πρωτογενών προϊόντων από τους παραγωγούς.

Το PYLON Commercial κάλυψε πλήρως την παραγωγική ανάγκη του Συνεταιρισμού για συγκέντρωση, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων. Επίσης μηχανογραφήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και επιπλέον δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, όπως η παραγωγή ζωοτροφών, η διακίνηση εφοδίων και γεωργικών φαρμάκων. Παράλληλα, η ενσωματωμένη Λογιστική Διαχείριση διευκόλυνε τις πολλαπλές ανάγκες του Συνεταιρισμού, αναφορικά με την τιμολόγηση, τα πάγια, τις επιδοτήσεις και την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών.

Το PYLON Retail προσαρμόστηκε στις σύνθετες ανάγκες Λιανικής της ΕΑΣ καλύπτοντας αποτελεσματικά την Εμπορική Διαχείριση των παραδοσιακών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα, μέσα από τα 5 online υποκαταστήματα και ένα ιδιόκτητο mini market, με διαδικασίες/οθόνες εντατικής λιανικής (on-line & off-line), για την προμήθεια αγροτικών εφοδίων και ζωοτροφών.

Το PYLON με την ταυτόχρονη λειτουργία συστήματος σε 8 διακριτούς, απομακρυσμένους γεωγραφικούς χώρους και την πλήρη εμπορική και λογιστική διαχείριση της ΕΑΣ μαρτυρά τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του. Η επιτυχημένη συγκέντρωση διαδικασιών και λειτουργιών σε μία εφαρμογή αποτυπώνεται ως το trade mark του PYLON και αφορά όλα τα μεγέθη και τους τύπους των επιχειρήσεων.