Βράβευση της Epsilon Net για την προσφορά της σε νέους και ανέργους από την AFDEmp

Μία σημαντική διάκριση για την προσφορά της σε νέους και ανέργους έλαβε η Epsilon Net σε εκδήλωση της Alliance For Digital Employability (Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα – AFDEmp). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περισσότερων από 150 εκπροσώπων των πιο σημαντικών εταιριών και φορέων στην Ελλάδα στους τομείς της πληροφορικής και τεχνολογίας. Το βραβείο παρέλαβε ο Sales Manager της Epsilon HR, κος Χρήστος Γιατράς.

Η AFDEmp είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του Προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS), διακεκριμένων ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του προέδρου και της Διευθύντριας της HePIS, και άνω των 200 σημαντικών εταιριών και επιχειρηματικών φορέων. Στόχος της είναι να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και να βοηθήσει όσους επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα μέσω της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους σε ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου.

Σήμερα, μέσα από τις δράσεις της AFDEmp, περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο έχουν επανειδικευτεί σε δεξιότητες πληροφορικής που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και έχουν προσληφθεί ως καλά αμειβόμενοι προγραμματιστές σε σημαντικές ελληνικές εταιρίες, οι οποίες από την αρχή «αγκάλιασαν» το πρόγραμμα

«Μια ευρωπαϊκή ανάγκη, μια ελληνική ευκαιρία πήρε σάρκα κι οστά χάρη στη σύμπραξη των Ευρωπαίων Πληροφορικών, των Ελλήνων συναδέλφων τους, πανεπιστημιακών και των πλέον σημαντικών ελληνικών εταιριών … Είμαι ειλικρινά υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί μέχρι σήμερα και θεωρώ ότι βάζουμε κι εμείς ως ιδιωτική πρωτοβουλία ένα λιθαράκι για να διαμορφώσουμε την επόμενη ημέρα στη χώρα αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της ανεργίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Προέδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) και CEO της PeopleCert κ. Βύρων Νικολαΐδης.