Πρόσκληση των μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας EPSILON NET σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
«EPSILON NET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ.: 038383705000
(ΑΡ.Μ.Α.Ε: 43452 / 62 / Β /99 /194)

 

Σύμφωνα με τον Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την 19η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 π.μ., στα γραφεία της Epsilon Net A.E, στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη του Νομού Θεσσαλονίκης, Ζώνη ΕΜΟ Πάροδος 17ης Νοεμβρίου 87 – Ταχυδρομικός Κώδικας 555 34 – Κωνσταντινοπολίτικα.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε:

· Ά επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 31η Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00 π.μ., στον ίδιο ως άνω τόπο.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής:

  1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των € 1.676.316,00, με κεφαλαιοποίηση των εξής αποθεματικών: α) ποσό € 1.371.092,40 που αφορά Αφορολόγητο Αποθεματικό του Ν.2601/98, το οποίο θα φορολογηθεί σύμφωνα με την παρ. 2, Άρθρου 71Β του Ν. 4172/2013, β) ποσό € 54.438,74 που αφορά Ειδικό Αφορολόγητο Αποθεματικό Επενδύσεων του Άρθρου 22 του Ν.1828/89 και απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος και γ) ποσό € 250.784,86 που αφορά Ειδικό Αφορολόγητο Αποθεματικό Επενδύσεων του Άρθρου 2 του Ν.3220/04 και απαλλάσσεται του φόρου εισοδήματος. Η εν λόγω αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 5.587.720 νέων ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,30 η καθεμία και την δωρεάν διανομή τους, στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία 1 νέα ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά ονομαστική μετοχή
  2. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση μέρους του κονδυλίου “Διαφορά από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο”, μέχρι του ποσού των 446.201,79 ευρώ και με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Εταιρείας.
  3. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, ισόποση της ανωτέρω αύξησης (θέμα 2), με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Εταιρείας και επιστροφή – καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους της.
  4. Παροχή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας των αναγκαίων εξουσιοδοτήσεων για την εκτέλεση των ανωτέρω αποφάσεων περί αυξήσεως και περί μειώσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
  5. Τροποποίηση του Άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας, που αναφέρεται στο Μετοχικό Κεφάλαιο αυτής και διαμόρφωση ολόκληρου του Καταστατικού σε νέο κείμενο.
  6. Άλλα θέματα – Ανακοινώσεις.

Στη Γενική Συνέλευση δικαιούται να συμμετέχει όποιος εμφανίζεται ως Μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρείας, κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας (ημερομηνία καταγραφής: η 14η Δεκεμβρίου 2018) που προηγείται της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης της “ΕΧΑΕ” ή, εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία της “ΕΧΑΕ”. Η σχετική έγγραφη βεβαίωση ή η ηλεκτρονική πιστοποίηση αναφορικά με τη μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την τρίτη ημέρα που προηγείται της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι το αργότερο την 16η Δεκεμβρίου 2018. Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του Μετόχου κατά την ως άνω ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 28α του Κ.Ν. 2190/1920, οι Μέτοχοι μετέχουν στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της. Σημειώνεται ότι η άσκηση των δικαιωμάτων συμμετοχής και ψήφου δεν προϋποθέτει την δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στην ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Η δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της ή η δυνατότητα εξ αποστάσεως συμμετοχής των Μετόχων στην ψηφοφορία, δεν είναι στην παρούσα φάση υλοποιήσιμη.

Το πλήρες κείμενο της παρούσας πρόσκλησης καθώς και οι πληροφορίες και τα έγγραφα που προβλέπονται στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920 θα διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.epsilonnet.gr και σε έντυπη στα γραφεία της Εταιρείας στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη του Νομού Θεσσαλονίκης, Ζώνη ΕΜΟ Πάροδος 17ης Νοεμβρίου 87 – Ταχυδρομικός Κώδικας 555 34 – Κωνσταντινοπολίτικα. Σε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920 (δικαιώματα μειοψηφίας Μετόχων), η Εταιρεία στην ιστοσελίδα της και σε μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) για την διάχυση της πληροφόρησης, θα δημοσιεύσει αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόσκληση (pdf)
Συνολικός αριθμός μετοχών και δικαίωμα ψήφου (PDF)
Έντυπο Αντιπροσώπευσης (pdf)