OΜΙΛΟΣ EPSILON NET: Την ολοκληρωμένη πλατφόρμα PYLON Hybrid της Epsilon SingularLogic επέλεξε ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό

Το PYLON ERP Hybrid φέρνει την Ψηφιακή Επανάσταση και στις βιομηχανίες προϊόντων πτηνοτροφικής και ζωικής παραγωγής

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ (Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ), η μεγαλύτερη Βιομηχανία παραγωγής κοτόπουλου της Ελλάδος και μια από τις μεγαλύτερες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με πρωτοπόρο παρουσία πάνω από 65 χρόνια , αποτελεί σήμερα τον πρωτοπόρο οργανισμό στην Ελληνική πτηνοτροφεία. Διατηρεί υπερσύγχρονες και πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής στο Ροδοτόπι Ιωάννινων, διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων που καθημερινά διανέμονται σε όλη την ελληνική επικράτεια από τα 24 σημεία διανομής με ένα μεγάλο στόλο ιδιόκτητων οχημάτων ψυχόμενης μεταφοράς και με εγγύηση ποιότητας σε όλο τον κύκλο εκτροφής παραγωγής και διανομής. Ο συνεταιρισμός αποτελείται από 500 πτηνοτρόφους-παραγωγούς και 1.200 εξιδεικευμένους εργαζόμενους, συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία, προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στους Έλληνες καταναλωτές

Με συνέπεια στο αναπτυξιακό πλάνο, ο συνεταιρισμός προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση και επέλεξε την πλατφόρμα PYLON ERP Hybrid της Epsilon SingularLogic, μέλος του Ομίλου EPSILON NET, μετά από πολύμηνη και ιδιαίτερα ενδελεχή αξιολόγηση σε ελληνικά και διεθνή ολοκληρωμένα συστήματα, για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρησιακών του διαδικασιών. Το σύστημα θα αποτελεί το ενιαίο περιβάλλον εργασίας και ελέγχου για όλες τις ροές και θα το χρησιμοποιούν πάνω από 300 χρήστες που θα έχουν πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο και από κάθε συσκευή και υπολογιστή ανάλογα τα καθήκοντα και την ανάγκη.

Η συνολική λύση περιλαμβάνει υποσυστήματα PYLON HYBRID ERP-CRM-WMS-MRP-XVAN-SFA-HRMS και λύση ηλεκτρονικής τιμολόγησης και διαβίβασης στοιχείων μέσω το Παρόχου EPSILON NET. Με την υιοθέτηση της λύσης, η Πίνδος Α.Π.Σ.Ι. θα καλύψει ολιστικά το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, από τα εκκολαπτήρια, την παρακολούθηση των πτηνοτροφείων, την παραγωγική διαδικασία, τα πτηνοσφαγεία, τα συσκευαστήρια το εργοστάσιο έτοιμων ψημένων, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών και τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων και παραγωγής οργανικού λιπάσματος. Παράλληλα, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το πρότυπο μοντέλου κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει ο οργανισμός. Ταυτόχρονα, ο συνεταιρισμός θα καλύψει όλες τις βασικές περιοχές, απολαμβάνοντας τα παρακάτω οφέλη:

  • Οργάνωση και Αυτοματοποίηση της Οικονομικής και Εμπορικής διαχείρισης
  • Έξυπνη Διαχείριση Προμηθειών και Αποθεμάτων
  • Διαχείριση Παραγωγής – Κοστολόγησης και Ιχνηλασιμότητας
  • Βελτίωση του βαθμού Αυτοματοποίησης των Διαδικασιών Διανομής
  • Πλήρης ενοποίηση και ολοκληρωμένη αξιοποίηση της επιχειρησιακής πληροφορίας
  • Διασύνδεση όλων των επιχειρησιακών μονάδων και του οικοσυστήματος συνεταιριστών
  • Αναβάθμιση στην εγκυρότητα λήψης στρατηγικών και τακτικών αποφάσεων
  • Ενίσχυση εταιρικής κουλτούρας και υλοποίηση σύγχρονης επιχειρηματικής στρατηγικής

Για αυτό, η επιλογή του PYLON ERP HYBRID αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για τον συνεταιρισμό, καθώς επιδιώκει όχι μόνο την ολοκληρωμένη λειτουργία και ψηφιακή του αναβάθμιση, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξή του, διασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικών προϊόντων στην αγορά και την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών και προμηθευτών του.

Η Epsilon SingularLogic, με την τεχνογνωσία και το τεχνολογικό υπόβαθρό της, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ στον ψηφιακό του μετασχηματισμό, ενισχύοντας τη συνεχή προσπάθειά του να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και να παραμένει πρωτοπόρος στον τομέα της πτηνοτροφίας.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ, κ. Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της συνεργασίας με τον Όμιλο EPSILON NET και τον Epsilon SingularLogic Integrator: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Epsilon SingularLogic και τον Όμιλο EPSILON NET. Η υιοθέτηση του PYLON Hybrid αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό βήμα για το μέλλον του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ. Το PYLON Hybrid θα ενισχύσει την επιχειρησιακή μας απόδοση, παρέχοντάς μας αυτοματοποιημένες και διαφανείς διαδικασίες. Επιλέξαμε αυτή τη σύγχρονη λύση λόγω της δέσμευσής μας για υψηλή ποιότητα, αποτελεσματικότητα και καινοτομία. Ανυπομονούμε να δούμε πώς αυτή η συνεργασία θα διαμορφώσει το μέλλον του Συνεταιρισμού βοηθώντας μας να συνεχίσουμε την πορεία μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία.»

O Πρόεδρος του Ομίλου EPSILON NET, κος Ιωάννης Μίχος, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της συνεργασίας: «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνια που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό. Ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ πρωτοπορεί στο χώρο της πτηνοτροφίας και διακρίνεται για την ποιότητα και την καινοτομία που ενσωματώνει στις επιχειρησιακές του διαδικασίες. Η επιλογή του PYLON Hybrid αποτελεί επιβεβαίωση της στρατηγικής μας προσήλωσης στην παροχή σύγχρονων λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να ωριμάζουν ψηφιακά και να διαπρέπουν. Η συνεργασία με τον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ αντιπροσωπεύει για εμάς μια σημαντική στιγμή, καθώς αναδεικνύει την εμπειρία και τεχνογνωσία μας, καθώς και την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης μέσα από μεγάλα έργα. Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη του τον Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ και δεσμευόμαστε να παρέχουμε υποστήριξη και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής τεχνολογικής και επιχειρησιακής του ανάπτυξης».

Η συνεργασία μεταξύ του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ και της Epsilon SingularLogic σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για την πτηνοτροφία, με το PYLON Hybrid να αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ψηφιακή εξέλιξη του κλάδου.