Η Δωρεάν Ημερίδα της Epsilon Net «myDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» με τον Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο ολοκληρώθηκε με θερμή ανταπόκριση!

Περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες εμπιστεύθηκαν την Epsilon Net για την ενημέρωσή τους!

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 22/2/2022 με μεγάλη ανταπόκριση η δωρεάν, online Ημερίδα που διοργάνωσε ο Όμιλος Epsilon Net για Μικρές-Μεσαίες Επιχειρήσεις, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Λογιστές, αναφορικά με τα Ηλεκτρονικά Βιβλία (myDATA) της ΑΑΔΕ. Για άλλη μια φορά, περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες εμπιστεύτηκαν την Epsilon Net για την ενημέρωσή τους στο δρόμο προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο κ. Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, έδωσε ολοκληρωμένες απαντήσεις για τα φλέγοντα θέματα της Υποχρεωτικής Διαβίβασης Εσόδων μέχρι 31/3 για το 2021 και της Υποχρεωτικής Διαβίβασης Εσόδων-Εξόδων για το 2022, ενώ ερμήνευσε καίρια θέματα γύρω από την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, όπως:

  • Ποια είναι και τι εγγράφονται (διαβιβάζονται) στα ηλεκτρονικά βιβλία;
  • Με ποιους τρόπους διαβιβάζονται οι «συνόψεις» και οι «χαρακτηρισμοί»
  • «Πιστοποίηση Διαβίβασης/Καταχώρησης» – «Μοναδικός Αριθμός Καταχώρησης (Μ.Α.Ρ.Κ.)»
  • Οντότητες που εξαιρούνται και Οντότητες με μειωμένες υποχρεώσεις
  • Παράλειψη διαβίβασης – διαδικασία ελέγχου, κυρώσεις, υποχρεώσεις αντισυμβαλλομένων
  • Φορολογικές Δηλώσεις και Έλεγχος αυτών μέσω «myDATA» και πολλά άλλα.

Επιπλέον, ο κ. Νιφορόπουλος απάντησε live σε πάνω από 200 ερωτήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες με σαφήνεια και απτά παραδείγματα. Περαιτέρω ερωτήματα των επαγγελματιών θα απαντηθούν από την Επιστημονική Ομάδα της Epsilon Net στο οικονομικό portal e-forologia.gr

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε επίσης αναλυτική παρουσίαση της web εφαρμογής για ηλεκτρονική τιμολόγηση των μικρών-μεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, Epsilon Smart, και της αυτόματης σύνδεσης της εφαρμογής με τον λογιστή της επιχείρησης. Η εφαρμογή Epsilon Smart έχει ήδη κατακτήσει το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων, ξεπερνώντας τις 70.000 εγκαταστάσεις.

Τέλος, παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι δυνατότητες αυτοματοποίησης στη διαβίβαση, αλλά και στο χαρακτηρισμό των παραστατικών στην πλατφόρμα myDATA που εμπεριέχονται στις εφαρμογές του Ομίλου για τα λογιστικά γραφεία (Extra – Hyper Λογιστική Διαχείριση και Academia Financials), καθώς και πλήθος άλλων χρήσιμων εργαλείων και εκτυπώσεων που βοηθούν αποτελεσματικά τον επαγγελματία λογιστή – φοροτεχνικό.

Ο Όμιλος Epsilon Net παραμένει στο πλευρό όλων των επαγγελματιών στις απαιτητικές συνθήκες που διαμορφώνονται από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA και ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό για επιπλέον έγκυρες και δωρεάν on line ημερίδες που θα προγραμματιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δείτε την ημερίδα μαγνητοσκοπημένη κάνοντας κλικ εδώ:
myDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση – ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ – με τον Κωνσταντίνο Νιφορόπουλο